Huisartsenzorg is opgestart

 Nadat u telefonisch een afspraak hebt gemaakt, bent u van harte welkom.

In de huidige corona-epidemie laten de huisartsen met nadruk weten dat hun praktijken ook beschikbaar zijn voor mensen met klachten die niet direct aan een corona infectie doen denken.

Veel mensen hebben nu de neiging om de huisartsen en de spoedeisende hulp maar niet te veel lastig te vallen met alledaagse kwalen en klachten. Huisartsen daarentegen willen niet dat mensen te lang door blijven lopen met klachten die eigenlijk wel een behandeling nodig hebben. 

Wij raden u daarom aan om gewoon – net zoals u dat gewend was – het praktijknummer van uw huisarts te bellen om met de praktijkassistente te overleggen wat wijsheid is: een afspraak op het spreekuur maken, vragen of de huisarts bij u thuis komt of toch gewoon met adviezen van de assistente of een betrouwbare website zoals www.thuisarts.nl afwachten tot uw klachten vanzelf verbeteren. 

Onze assistentes hebben allemaal een zogeheten triage-opleiding gevolgd, zij zijn goed in staat om onderscheid te maken tussen alledaagse onschuldige klachten of klachten die, al of niet in overleg met de huisarts, nader onderzoek behoeven.

De werkwijze van huisartsen is er op gericht om besmetting van het Corona virus te voorkomen en patiënten die wel besmet zijn veilig te behandelen. Er worden aparte luchtwegspreekuren gehouden zowel in de huisartsenpraktijken als voor de ingang van de spoedeisende hulp in Amstelveen. Mocht het nodig zijn dat u naar een speciaal luchtwegspreekuur gaat, dan gaat dit in overleg met uw huisarts.