Coronavirus

Corona virus

In verband met de Corona crisis is de praktijk alleen telefonisch bereikbaar.
Hieronder vindt u aanvullende informatie, leest u die alstublieft goed voordat u de praktijk belt.

Due to the Corona crisis, the practice can only be reached by telephone.
Below you will find additional information, please read it carefully before calling the practice.

Heeft u vragen over het Corona virus, of denkt u dat u het virus heeft?
KOM NIET NAAR DE PRAKTIJK OF DE HUISARTSENSPOEDPOST.

Do you have Questions about CORONA, or do you think you have the virus?
DO NOT GO TO THE DOCTOR, GP POST OR HOSPITAL. 
For English see: https://www.rivm.nl/en

Om de drukte op de praktijk hanteerbaar te houden vragen wij u om EERST onderstaande informatie goed door te lezen. Heeft u daarna nog vragen dan kunt u bellen met de assistente. Wegens de drukte is het mogelijk dat u langer moet wachten dan u van ons gewend bent. Wij hopen op uw begrip daarvoor.

Om de verspreiding van het Corona virus zoveel mogelijk te beperken, gelden in heel Nederland de volgende maatregelen ( deze maatregelen zijn door de overheid, de GGD en het RIVM ingesteld)

• Iedereen met luchtwegklachten (verkoudheid en/of hoesten en/of koorts) moet thuis blijven. U heeft koorts als uw temperatuur boven de 38 graden is. Wij raden u aan om de temperatuur rectaal ( in uw billen) of in uw oor te meten.

U hoeft alleen met de huisarts te bellen als
– u ernstige klachten heeft ( toenemend ziek, toenemende benauwdheid)
– u ouder dan 70 jaar bent en uw klachten toenemen ( koorts, hoesten, verkouden)
– u bekend bent met Suikerziekte, Hart en Vaatziekten (bv. Een hartinfarct, herseninfarct), COPD, Astma of een ziekte waarbij uw weerstand verlaagd is , en uw klachten toenemen (koorts, hoesten, verkouden)
– u medicatie gebruikt die de weerstand verlagen (bijv.immuun supressiva, chemotherapie), en uw klachten toenemen (koorts, hoesten, verkouden)
– u jaarlijks de griepprik krijgt om een medische reden, en uw klachten toenemen (koorts, hoesten, verkouden)

De assistente of de huisarts bespreekt dan met u of het nodig is dat de huisarts u nakijkt, en bij u langs komt, of dat u op een speciaal ingelast moment op de praktijk kunt langs komen.

U bent genezen en niet meer besmettelijk wanneer u 1 dag ( 24 uur) klachtenvrij bent; dus geen koorts hebt, niet meer verkouden bent en niet meer hoest.

Op dit moment worden alleen mensen GETEST (door de GGD) die een verhoogde kans hebben op een ernstig beloop.Dat betekent dat alleen ouderen (>70 jaar) en mensen met een andere bekende ziekte die de risico’s vergroten EN ernstig ziek zijn (koorts, verkouden, hoesten) getest worden. In die situatie zal de huisarts overleggen met de GGD arts. De GGD arts besluit dan of u getest gaat worden en komt dan bij u thuis langs.

Er worden geen testen afgenomen bij andere patiënt groepen, dus niet als u uit een risico gebied komt, niet als u contact met een Corona patiënt heeft gehad, niet als u een verklaring voor uw werk of anderszins nodig heeft.

Voor ZORGMEDEWERKERS gelden andere richtlijnen; informeer bij uw werkgever of uw arbo- / bedrijfsarts

Voor meer informatie zie www.thuisarts.nl of www.rivm.nl of www.ggd.amsterdam.nl