Alzheimer Café Uithoorn 7 februari: Wat is dementie

Gespreksleider Caroline Vrijbergen zal spreken met Dr. Samantha Prins, neuropsycholoog bij het Centre of Human Drug Research in Leiden, over de ontwikkelingen binnen het wetenschappelijk onderzoek naar dementie.

Het Centre of Human Drug Research doet onderzoek naar nieuwe medicijnen tegen de hersenziekten die dementie veroorzaken. Van die hersenziekten is de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende vorm. Minder bekende vormen zijn vasculaire, frontotemporale en Lewy-Body dementie.

Samantha Prins zal u informeren over de stand van zaken van het onderzoek. Daarbij zal zij ingaan op de soorten onderzoek die worden gedaan, de oorzaken van de verschillende vormen van dementie en de ontwikkeling van behandelmethoden. Grote vraag is natuurlijk of er op afzienbare termijn succesvolle medicatie tegen dementie is te verwachten.
Er is uiteraard ruim gelegenheid om uw vragen te stellen.

U bent op 7 februari van harte welkom in dit Alzheimer Café in Wijksteunpunt Bilderdijkhof , Bilderdijkhof 1 te Uithoorn, aanvang 19.30 uur, einde 21.00 uur, zaal open vanaf 19.00 uur. U kunt gewoon binnenlopen, de toegang is gratis en de koffie staat klaar.

Inlichtingen:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van de Alzheimer Café 's Regio Amstelland en Meerlanden, e-mail: inlichtingenac@gmail.com